Eveniment

Trafic aglomerat la metrou. Sute de călători, pe peroane

Trafic aglomerat la metrou. Sute de călători, pe peroane

Autor: Departamentul Social

11.01.2017, 12:10 139

Imaginile surprinse de bucureşteni şi postate pe paginile de Facebook arată aglomeraţia înregistrată miercuri dimineaţa pe toate liniile de metrou.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă că "la nivelul unor sta'ii de metrou am sesizat existenţa unui număr ridicat de călători, aflaţi pe peron, în aşteptarea trenurilor. Această situaţie, posibil generatoare de situaţii de urgenţă a impus ca ISUBIF să deplaseze echipaje în teren, pentru efectuarea unei recunoaşteri, la nivelul statiilor Unirii 1-2, Victoriei 1-2, Universitate, Gara de Nord, Nicolae Grigorescu, Dristor 1-2. La staţiile de amplificare din incinta metroului sunt transmise frecvent mesaje de atenţionare, în atenţia călătorilor, în vederea evitării supraaglomerării".

Metrorex roagă călătorii să permită închidererea uşilor de acces şi să nu se înghesuie. Autorităţile anunţă că tocmai blocarea uşilor duce la întârzieri ale garniturilor de metrou.

În urmă cu două zile, Metrorex anunţa că de luni pana vineri, in intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00; 17:00 – 19:00), pe toate magistralele de metrou, circulă numărul maxim de trenuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO