Eveniment

Trafic bară la bară pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, către Braşov

Trafic bară la bară pe DN1, între Comarnic şi...

Autor: Departamentul Corespondenţi

01.06.2017, 11:39 428

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi dimineaţă, din cauza numărului mare de maşini care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, se circulă în coloană, bară la bară, pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care doresc să plece din Capitală către munte sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative: Bucureşti - Târgovişte - Sinaia şi Bucureşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

Aproape 9.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, vor acţiona pe şosele, pe toată durata minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii.

De asemenea, în fiecare zi, aproape 2.000 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice. Ei vor avea în dotare 421 aparate radar în întreaga ţară, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie, respectiv dispozitivele True Cam.

În acţiuni, poliţiştii vor fi sprijiniţi de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în medie/zi, pe 252 de trenuri de călători, în 266 staţii şi triaje de cale ferată, în 14 aerogări şi 21 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Cinci de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO