Eveniment

Traficul din portul Constanţa, cel mai mare din România, a atins un nou record în 2019, însă fără investiţii în infrastructura feroviară şi rutieră pierde teren în faţa altor porturi europene

Autor: Răzvan Botea

23.01.2020, 00:00 532

 În 2019 s-a înregistrat cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime româneşti - 66,6 milioane de tone l O treime din traficul înregistrat în porturile maritime româneşti este reprezentată de cereale.

Traficul total de mărfuri în porturile maritime româneşti a înregistrat 66,6 mil. tone în 2019 - un record în istoria porturilor maritime româneşti şi o creştere de 8,6% faţă de 61,3 mil. tone în anul 2018. Portul Constanţa, cel mai mare port din România şi al doilea de la Marea Neagră după portul Novorosiisk din Rusia, a înregistrat peste 87% din totalul de trafic de mărfuri - 58,1 mil. tone.

Într-un răspuns pentru Ziarul Financiar, reprezentanţii companiei de stat Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC) - administratorul portuar al porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia - au spus că au exprimat public temeri legate de lipsa infrastructurii feroviare şi rutiere care să realizeze conexiuni între portul Constanţa şi destinaţiile vestice. În acest fel, concurenţii europeni ai porturilor româneşti investesc în dezvoltarea de rute de transport, iar România pierde teren. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO