Eveniment

Tragedia din Indonezia continuă: Numărul oficial al victimelor a ajuns la 1.234 de morţi după cutremurul urmat de tsunami

Tragedia din Indonezia continuă: Numărul oficial al...

Autor: Mircea Olteanu

02.10.2018, 10:19 41

Cel puţin 1.234 de persoane au murit, alte câteva sunt în continuare dispărute, iar peste 60.000 de oameni au rămas fără locuinţe în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat insula indoneziană Sulawesi, potrivit bilanţului oficial anunţat marţi de autorităţi.

Bilanţul oficial anterior era de 844 de morţi, însă surse din cadrul echipelor de intervenţie şi organizaţii umanitare afirmau că numărul persoanelor decedate este de cel puţin 1.203.

Se estimează că numărul victimelor ar putea să crească în condiţiile în care în mai multe zone s-au înregistrate cazuri în care solul şi-a pierdut rigiditatea, capătând proprietăţi specifice lichidelor, s-a transformat în noroi, proces cauzat de seisme şi cunoscut drept lichefierea solului.

Oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să crească semnificativ, vicepreşedintele Jusuf Kalla afirmând că ar putea fi "mii" de morţi.

Indonezia a solicita, luni, ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului şi tsunamiului.

Aproximativ 191.000 de persoane au nevoie de asistenţă umanitară urgentă în Indonezia în urma cutremurului urmat de tsunami, a anunţat Biroul ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare.

Printre persoanele care au nevoie urgentă de asistenţă umanitară în provincia indoneziană Celebes se numără 46.000 de copii şi 14.000 de vârstnici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO