Eveniment

Cum trăiesc românii în cea mai bună perioadă economică pentru România ultimilor ani: Un sfert dintre români suferă de frig în casă şi nu au suficient loc în locuinţele lor, în timp ce 3 din 4 locuinţe necesită reparaţii urgente

Autor: Dan Straut

11.09.2018, 16:35 742

Una din patru gospodării se plânge de spaţiu insuficient şi frig în casă şi 3 din 4 au cel puţin o urgenţă locativă, arată un sondaj realizat de IRSOP şi prezentat marţi de Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România - ABDLR.

„Casele românilor sunt tot mai afectate de trecerea anilor şi de creşterea costurilor de întreţinere. Astfel că, în cadrul populaţiei urbane cu vârsta cuprinsă în intervalul 20-65 ani, cu venit stabil, 72% au cel puţin o urgenţă locativă”, a declarat Petre Datculescu, directorul general al IRSOP, la o conferinţă de prezentare a studiului.

Potrivit studiului, 59% din gospodării au mai mult de două urgenţe locative, iar una din patru gospodării se confruntă cu problema unui spaţiu insuficient şi a frigului din interior.

INS anunţă SFÂRŞITUL petrecerii în România: Cea mai proastă veste primită de guvern 

 
 

DECIZIE ŞOC: Unul dintre cei mai cunoscuţi retaileri online din piaţă intră în FALIMENT deşi are un profit uriaş 

 
 

CUTREMUR total în lumea financiară. A început o nouă prăbuşire. Investitorii sunt disperaţi şi au început să scoată masiv banii 

„Una din cinci gospodării are probleme de etanşeitate sau necesită consolidare antiseismică. Între 12% şi 16% din totalul gospodăriilor urbane au nevoie de înlocuiri sau reparaţii majore la diferitele categorii de instalaţii”, mai arată studiul citat.

În acest context, „finanţarea creşterii confortului locativ este o urgenţă pentru dezvoltarea şi incluziunea socială, însă veniturile gospodăriilor sunt prea mici pentru a o acoperi”, menţionează autorii studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO