Eveniment

Trans Sped îşi întăreşte echipa de conducere: Tiberius Popa, manager cu experienţă pe piaţa de IT şi telecomunicaţii, preia funcţia de CEO al companiei

Trans Sped îşi întăreşte echipa de conducere:...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2024, 00:06 658

Trans Sped, companie specializată în domeniile digitalizării, fintech şi automatizării proceselor, l-a numit pe Tiberius Popa în funcţia de CEO. Acesta vine cu o bogată experienţă managerială în sectorul IT şi telecomunicaţii.

Numirea vine la câteva luni după ce compania l-a adus în funcţia de preşedinte CA pe Răsvan Radu, fost CEO al UniCredit Bank timp de 18 ani.

Înainte de a veni la Trans Sped, Tiberius Popa a deţinut funcţii de conducere la companii importante precum Ooredoo Group Qatar, Vodafone, Deutsche Telekom, Orange şi UPC. De asemenea, noul CEO este absolvent al MBA Telfer School of Management at University of Ottawa, dar şi al programelor Young Presidents Organization-Harvard Business School, Insead, IMD şi este specializat în dezvoltarea şi implementarea de mari proiecte la nivel corporativ.

„Mă bucur că m-am alăturat unei echipe solide de profesionişti şi că pot contribui la succesul Trans Sped prin fructificarea oportunităţilor globale din domeniul digitalizării şi al automatizării proceselor. Am urmărit în ultimii ani activitatea Trans Sped şi am apreciat reuşitele pe care le-a obţinut. Sunt convins că acum putem deschide un nou capitol important pentru companie şi putem creşte ritmul dezvoltării şi al extinderii operaţiunilor noastre. Ţintim pieţele emergente din întreaga lume şi ne concentrăm pe economiile cu potenţial din Asia, Africa şi America de Sud”, a declarat Tiberius Popa.

Tiberius Popa preia conducerea Trans Sped într-un moment în care compania se află într-un proces de expansiune, strategia vizând consolidarea poziţiei atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa internaţională. Potrivit oficialilor companiei, cifra de afaceri şi profitul s-au dublat în primul trimestru al anului 2024 faţă de perioada similară din 2023, cu potenţial de creştere semnificativ în perioada următoare.

Compania face parte din consorţiul condus de Institutul de Ştiinţe Spaţiale care va realiza proiectul Quantec, centrul naţional de referinţă în domeniul comunicaţiilor cuantice. De asemenea, compania românească are o prezenţă puternică pe piaţa Orientului Apropiat, în special în ţările din zona Golfului Persic, şi dezvoltă aici mai multe proiecte în colaborare cu instituţii publice şi private din regiune.

Trans Sped are deja un palmares impresionant de inovaţii, fiind prima din România care a introdus semnătura electronică cu chei criptografice în cloud, a dezvoltat soluţia Long Term Preservation şi a implementat servicii de identificare video la distanţă acreditate ADR. Trans Sped se mândreşte de asemenea cu recunoaşterea internaţională a serviciilor sale, fiind un furnizor de servicii de încredere (Trust Service Provider) cu certificate digitale incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) şi cross-certificate cu Federal Bridge of US, recunoscute inclusiv de US Food & Drug Administration. În plus, Trans Sped este membru al organizaţiilor SAFE Identity, ETSI şi Cloud Signature Consortium. Prin soluţiile sale inovatoare, Trans Sped sprijină companii din diverse sectoare, inclusiv farmaceutic, biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilităţi, retail şi automotive, în eforturile lor de digitalizare şi optimizare a eficienţei operaţionale.