Eveniment

Transelectrica a investit circa 5 milioane de euro pentru modernizarea unei staţii din Galaţi

Transelectrica a investit circa 5 milioane de euro pentru...

Autor: Departamentul Corespondenţi

31.10.2014, 00:00 250

Modernizarea staţiei 220/110 kV Barboşi a început anul trecut şi a vizat printre altele automatizarea completă a unităţii.

"Această staţie face parte din programul de modernizare a sistemului energetic naţional care are componente legate de creşterea capacităţii de interconectivitate atât pe zona de vest, cât şi pe zona de est, dar şi componente de investiţii pentru creşterea siguranţei şi ridicarea nivelului tehnologic al echipamentelor din sistem la nivelul tehnologiilor actuale. Aţi văzut în camera de comandă posibilităţi de interacţiune imediată, de comandă şi control, atât local, cât şi teritorial, la distanţă, prin creşterea siguranţei. Aceasta înseamnă şi asigurarea pentru consumatori a continuităţii furnizării energiei electrice", a declarat, la inaugurarea noilor echipamente, Carmen Neagu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Conducerea companiei susţine că modernizarea staţiilor are ca efect şi reducerea tarifelor la consumatorii finali.

"Cu fiecare staţie pe care o retehnologizăm vor scădea costurile, astfel că se vor mişora tarifele şi presiunea pe consumatori finali", a afirmat directorul general executiv al companiei, Ion Toni Teau.

Transelectrica deţine 81 de staţii, dintre care 41 au fost retehnologizate. Alte 12 unităţi vor fi modernizate în perioada 2015-2017, iar programul va continua cu 21 de staţii între 2018 şi 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO