Eveniment

Transelectrica i-a prelungit Claudiei-Gina Anastase mandatul de preşedinte al directoratului pentru încă două luni

Transelectrica i-a prelungit Claudiei-Gina Anastase...

Autor: Tibi Oprea

16.10.2019, 18:53 115

Transelectrica (TEL), companie care se ocupă cu securitatea energetică a României, a prelungit mandatul de director general executiv al Claudiei-Gina Anastase pentru încă două luni, potrivit unui raport la bursă.

Claudia-Gina Anastase a fost numită preşedinte al directoratului şi CEO al Transelectrica după ce fostul şef, Marius Dănuţ Caraşol, a fost prins cu o diplomă falsă de inginer.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, Virgiliu Ivan şi Luca-Nicolae Iacobici au fost desemnaţi în calitatea de membri ai directoratului pentru o perioadă de două luni, începând cu 21 octombrie, Florin-Radu Ciocănelea a fost desemnat membru în comitetul de nominalizare şi remunerare şi în comitetul de securitate energetică din cadrul consiliului de supraveghere al companiei

De asemenea, consiliul de supraveghere al operatorului de electricitate a prelungit mandatele de membri provizorii ai directoratului pentru Claudia-Gina Anastase, Andreea-Georgiana Florea şi Adrian Savu.

De la începutul anului, acţiunile EL se tranzacţionează în scădere cu 7% pe fondul unui rulaj de 87,5 mil. lei, emitentul ajungând la 1,4 mld. lei capitalizare. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Economiei (58,6%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO