Eveniment

Transportatorului Frigoexpres i s-a aprobat planul de reorganizare

Transportatorului Frigoexpres i s-a aprobat planul de...

Autor: Mirabela Tiron

25.11.2014, 00:03 511

Transportatorul orădean de marfă Frigoexpres, cu afaceri de 12 milioane de euro anul trecut, va intra în procedură de reorganizare, după ce creditorii companiei au aprobat aplicarea planului pe o perioadă de 36 de luni, începând cu decembrie 2014. Frigoexpres, care distribuie marfă pentru Billa, Carrefour sau Unilever, a intrat în insolvenţă în august 2013, sub administrarea judiciară a Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

„Reorganizarea se bazează pe continuarea şi inten­sificarea activităţii companiei pe fondul obţinerii unor noi contracte în ultima perioadă. De asemenea, în paralel cu acoperirea pasivului societăţii, planul de reorganizare prevede extinderea şi reînnoirea parcului auto în vederea onorării contractelor aflate în derulare şi consolidării poziţiei pe piaţa internă şi externăl“, a declarat Bogdan Gorde, asociat în cadrul CITR Bihor. În trei ani compania ar trebui să iasă din procedura de insolvenţă.

 Planul de reorganizare prevede achitarea a 55% din datoriile companiei către creditori, dintr-un total de 60 de milioane de lei, conform tabelului definitiv de creanţe. Printre creditorii companiei se numără BCR, Banca Transilvania şi  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Pe piaţa de transport mărfuri pe cale rutieră mai activează Dumagas Transport, edy International Spedition (în insolvenţă), Waberer’s România. Transporturile rutiere de mărfuri au ajuns la o cotă de piaţă de 80% din total transport de marfă pe toate căile de transport. Piaţa transporturilor rutiere de mărfuri s-a ridicat la 5,6 mld. euro în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO