Eveniment

Transportul feroviar de călători din România a înregistrat o scădere de doar 19% în primele trei luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut: printre cele mai mici scăderi din Europa

Transportul feroviar de călători din România a înregistrat o scădere de doar 19%  în primele trei luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut: printre cele mai mici scăderi din Europa

Autor: Miruna Diaconu

20.09.2021, 00:05 131

Germania are cea mai utilizată reţea feroviară de călători din Uniunea Europeană, astfel că, în primul trimestru al acestui an au circulat în jur de 326 de milioane de pasageri cu trenurile germane.

Transportul feroviar de călători din România a înregistrat o scădere de doar 19% în primele trei luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind astfel una dintre cele mai mici scăderi în acest sector din Uniunea Europeană, conform datelor Eurostat.

Irlanda a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de pasageri care au circulat cu trenurile în primele trei luni ale acestui an, urmată fiind de Grecia, -66%, şi Slovacia, cu o scădere de 60%. La polul opus se află Slovenia, -11%, Bulgaria şi România, fiecare cu scăderi de 19%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO