Eveniment

Transporturile îşi recunosc public ineficienţa: Au cheltuit cu drumurile 3,5 mld. euro în 2009 şi 2010, dar au făcut doar 52 km de autostrăzi. Cine plăteşte?

Anca Boagiu, ministrul transporturilor

Autor: Andreea Neferu

02.09.2011, 00:09 3343

Ministerul Transporturilor a recunoscut ieri, prin publicarea pe site-ul propriu a investiţiilor făcute în ultimii ani, cât de ineficient se cheltuie banii publici.

În anii 2009 şi 2010 Ministerul Trans­por­turilor a finalizat proiecte de infrastructură rutieră în valoare totală de 3,5 mld. euro, cu bani de la bugetul de stat, însă numărul de noi kilometri de autostradă a fost de doar 52 în aceeaşi perioadă (tronsonul Câmpia Turzii - Turda - Gilău), reiese dintr-o ana­liză a ZF pe baza listei obiectivelor de investiţii ce au ca termen de finalizare anul 2011 publicată de Ministerul Trans­porturilor pe site-ul propriu.

Topul celor mai circulate drumuri din România. Autostrada Soarelui a fost făcută degeaba din punctul de vedere al traficului: Nu intră în primele zece!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO