Eveniment

Tranzacţia lunii: Danone va cumpăra producătorul celui mai bine vândut brand de lapte de soia din SUA pentru 10 miliarde de dolari

Tranzacţia lunii: Danone va cumpăra producătorul celui...

Autor: Ştefan Stan

07.07.2016, 09:55 4627

Danone, unul dintre cei mai mari producători de iaurturi la nivel mondial, va cumpăra WhiteWave Foods, adăugând în portofoliul deja puternic cel mai bine vândut brand de lapte de soia din Statele Unite, Silk, dublându-şi cota de piaţă pe acest segment în SUA, potrivit Bloomberg.  

Valoarea tranzacţiei se ridică la 10 miliarde de dolari. Investitorii WhiteWave vor primi 56,25 de dolari cash, potrivit unui anunţ Danone. Preţul oferit este cu 19% mai ridicat decât preţul de închidere de miercuri al acţiunilor producătorului de lapte de soia.

Danone îşi va finanţa achiziţia prin datorie şi speră la o creştere a profitului operaţional de 300 de milioane până în 2020.

Achiziţia ar urma să confere Danone poziţia de lider global pe segmentul de lactate proaspete şi mâncăruri sănătoase, în condiţiile în care consumatorii încep să fie din ce în ce mai atenţi la etichete şi la ce conţin alimentele şi elimină treptat mâncărurile procesate, potrivit Bloomberg.

WhiteWave Silk este cel mai vândut brand de lapte de soia din SUA, o piaţă unde mulţi clienţi încearcă să facă tranziţia către lapte pe bază de plante.

“Achiziţia va oferi Danone posibilitatea să avanseze în misiunea sa şi istoria bogată în a fi în primul rând când vine vorba de trendurile consumatorilor”, a declarat Franck Riboud, preşedintele Danone.

Vânzările WhiteWave vor creşte cu 11% anul acesta, potrivit estimărilor analiştilor, după ce s-au dublat din 2010 pe fondul creşterii cererii pentru băuturi mai sănătoase. 

Danone România, cel mai mare produ­că­tor local de iaurturi, a  avut anul trecut un profit net de 13,3 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 16,7 mi­lioa­ne de lei în anul precedent, arată datele transmise de companie şi cele de la Ministerul de Finanţe. Cu acest rezultat, compania revine pe profit după doi ani consecutivi de piederi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO