Eveniment

Tranzactie de 2 mil. dolari in industria sticlei

08.07.2003, 00:00 54



Fabrica de portelan IRIS S.A., din Cluj Napoca, aflata in stare declarata de faliment, a fost cumparata ieri de producatorul de geamuri Geromed din Medias, la pretul de doua milioane de dolari, plus TVA.



V=nzarea a avut loc in urma unei licitatii deschise cu strigare in vederea vanzarii de active ale IRIS, reprezentata prin lichidatorul sau, firma de consultanta PricewaterhouseCoopers Management Consultants.



Initial, isi exprimasera interesul pentru cumpararea activelor respective sase potentiali investitori, dintre care unul italian: Portelanul Dorohoi, Fine Porcelain SRL Dorohoi, Richard Ginori 1735 SPA Florenta Italia, Alianta SA Huedin, Sinterom SA Cluj-Napoca si Geromed SA Media.



Ofertele de cumparare avansate de investitori s-au situat intre 1.700.000 si 2.000.000 de dolari plusTVA.



P=na la data limita de depunere a documentatiei pentru participarea la licitatie, un sigur ofertant a depus documentele compelete solicitate, plus o scrisoare de garantie de 10% din suma ofertata - societatea Geromed Medias. In consecinta Geromed, a fost si singurul participant la licitatia organizata ieri, aceasta adjudec=ndu-si intregul pachet de active, pentru suma de 2.000.000 de dolari plus TVA.



In primul semestru al anului trecut, IRIS inregistrase o pierdere de 14 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 12 miliarde de lei.



Actiunile sale au fost listate pe piata RASDAQ, insa incep=nd de la jumatatea lunii iunie au fost suspendate de la tranzactionare, societatea intr=nd in reorganizare judificiara.



In 1995, Asociatia PAS Iris Cluj Napoca a cumparat un pachet de 25% din actiuni. In 1999, un alt pachet de 47,21% din capitalul social a fost achizitionat de firma Porcel Aebe G. Zafeiropoulos din Grecia. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO