Eveniment

Tranzacţiile cu bonduri japoneze, oprite de cutremur. Un dealer : "Nici n-am observat când s-a oprit. Încercam să aflu daca familia mea e teafără"

Autor: Radu Racu

11.03.2011, 09:58 50

Tranzacţiile la termen cu obligaţiuni de statale Japoniei s-au scumpit în urmacutremurului care a lovit statul nipon vineridimineaţă, iar transferurile cash cu titlurile de stat au fostoprite, scrie Reuters.

Indicele pentru luna iunie al obligaţiunilor pe 10 ani acrescut cu 0,66 puncte, la 139,20, maximul ultimelor cincisăptămâni. Tranzacţiile cash cu obligaţiuni pe 10 ani au atins unyield de 1,27% înainte de blocarea transferurilor.
"Telefoanele s-au oprit aşa ca la un momentdat nu am mai putut face tranzacţii. Însă, sincer să fiu, eramocupat încercând să aflu daca familia mea este teafără şi nu amobservat când s-a oprit sistemul", spune un dealer.
Un cutremur cu magnitudineade 8,9 grade pe scara Richter s-a produs vineridimineaţă în Japonia, generând un risc de tsunami de până la şasemetri înălţime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO