Eveniment

„Traseul“ la examenele pentru permis auto va fi înregistrat

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioan Dornescu

22.05.2013, 20:51 110

Autoturismele şcolilor de şoferi vor fi dotate cu camere de luat vederi în cazul examenelor pentru obţinerea permisului, iar şcolile de şoferi unde gradul de promovabilitate a cursanţilor nu trece de 40% în primul an de la reautorizare şi de 50% în cel de-al doilea vor rămâne fără licenţă, a anunţat ministrul transporturilor Relu Fenechiu.

Prevederile sunt incluse într-un ordin al ministrului transporturilor, intrat în vigoare, prin care se reglementează funcţionarea şcolilor de şoferi din România.

„Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. (...) Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli“, a afirmat ministrul transporturilor Relu Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

Prin acest ordin, se urmăreşte o evaluare internă reală şi corectă înainte de eliberarea documentelor necesare înscrierii la examen, a adăugat el.

Dotarea şcolilor auto cu camere de filmat este obligatorie în termen de şase luni de la apariţia ordinului în Monitorul Oficial, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO