Eveniment

Trei dintre răniţii din Colectiv, externaţi de la Bagdasar-Arseni.19 au rămas internaţi în Capitală

Trei dintre răniţii din Colectiv, externaţi de la...

Autor: Elvira Gheorghita

14.12.2015, 16:22 147

Andrei Trifu, de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia, a spus la externare că abia aşteaptă să ajungă acasă, unde îl aşateptă familia şi prietenii să petreacă sărbătorile.

La rândul lui Alexandru Plângu, din Tulcea, fost concurent la X Factor şi membru într-o trupă, a spus că în fiecare zi se gândeşte la clipa când va urca din nou pe scenă. "Abia aştept să cânt cu formaţia, am pregătit deja câteva cântece", a declarat, la externare, Alex Plângu.

Viorel Andrei Bud, student şi olimpic la matematică, va rămâne în Capitală până în 23 decembrie, pentru că merge periodic la pansat. Luni, după externare, şi-a propus să treacă pe la facultate, iar de sărbători, va pleca la Satu Mare. De Crăciun, el îşi doreşte să rezolve probleme de matematică.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), luni, la o lună şi jumătate de la incendiul din Colectiv, au rămas internaţi în spitale din Capitală 19 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi sunt patru pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - doi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul Elias - doi, la Spitalul Militar Central - patru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - trei şi la Institutul "C.C. Iliescu" - un pacient.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 63 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda şi câte unul în Israel şi Austria. În clinicile din străinatate mai sunt internaţi 22 de pacienţi, printre care un cetăţean german. De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

În spitale din Belgia sunt în continuare internate opt persoane, toate în stare stabilă, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care trei au decedat, doi au fost externaţi şi ceilalţi patru pacienţi care au rămas internaţi sunt în stare stabilă.

În Olanda au fost transferate opt persoane, însă două dintre acestea au decedat. Doi dintre pacienţii trataţi în spitale din Olanda au fost exernaţi, iar celalţi patru sunt în continuare spitalizaţi, starea acestora fiind stabilă.

În Israel au fost internate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind în stare stabilă.

În Austria au fost transferaţi cinci răniţi, dintre care unul a decedat, doi au fost externaţi, iar ceilalţi doi care au mai rămas internaţi sunt în stare stabilă.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi, dintre care trei au decedat, iar ceilalţi doi sunt în stare stabilă.

În Norvegia a fost transferat un rănit în incendiul din Colectiv, acesta fiind externat.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 34 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând la 61, după decesul unei tinere, în 13 decembrie, la o clinică din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO