Eveniment

Trei membri SI, inclusiv un belgian, arestaţi în Turcia în legătură cu atacurile din Paris

Trei membri SI, inclusiv un belgian, arestaţi în Turcia...

Autor: Ioana Bojan

21.11.2015, 12:25 433

Potrivit agenţiei Dogan, Ahmet Dahmani, un cetăţean belgian de origine marocană în vârstă de 26 de ani, care este suspectat că a explorat locuri din Paris pentru a fi atacate de gruparea Stat Islamic, a fost capturat vineri în districtul Manavgat, unde stătea la un hotel. Poliţia a efectuat un raid la hotelul de cinci stele şi l-a reţinut pe Dahmani.

Poliţia a reţinut de asemenea alţi doi militanţi ai grupării Stat Islamic, Ahmet Tahir şi Muhammad Verd, care ar fi urmat să se întâlnească cu Dahmani. Cei doi ar fi intrat în Turcia cu paşapoarte false, pentru a se întâlni cu Dahmani şi a-l ajuta să se întoarcă în Siria.

Cei trei bărbaţi au fost plasaţi în arest de un tribunal din Antalya.

Turcia, care are o frontieră de 900 de kilometri cu Siria, este unul dintre principalele puncte de tranzit pentru jihadiştii din Europa şi Africa de Nord care vor să se alăture grupării Stat Islamic, dar şi pentru cei care vor să revină.

Cel puţin doi dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, ar fi trecut prin Turcia, potrivit unor oficiali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO