Eveniment

Trei noi focare de Covid la Iaşi, la operă, o grădiniţă şi un spital

Trei noi focare de Covid la Iaşi, la operă, o...

Autor: Cosmin Pirv

09.10.2021, 14:03 82

Trei noi focare de Covid au fost anunţate sâmbătă la Iaşi. Este vorba de cazuri înregistrate la Opera Naţională, la grădiniţa Emil Racoviţă şi la spitalul C.I. Parhon.

Potrivit DSP Iaşi, la Opera Naţională Română au fost depistate 8 cazuri de Covid, la 3 balerini, 3 instrumentişti şi 2 angajaţi din departamentul adminisrativ.

Persoanele pozitive au fost izolate la domiciliu, iar unitatea a luat decizia suspendării spectacolelor cu participarea corpului de balet.

La Grădiniţa cu Program Prelungit „E. Racoviţă” au fost confirmate 5 cazuri, la patru copii şi o educatoare. Şi în acest caz, persoanele depistate pozitiv au fost izolate la domiciliu, iar activitatea unităţii a fost suspendată.

Un al treilea focar a fost depistat în secţia de urologie a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, unde 3 pacienţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În acest caz, contacţii persoanelor pozitive sunt monitorizaţi, iar unitatea a fost dezinfectată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO