Eveniment

Trenul deraiat era încărcat cu produse petroliere. Prefect Dolj: Nu există pericol de poluare pe râul Jiu

Trenul deraiat era încărcat cu produse petroliere....

Autor: Ionut Jifcu

12.08.2018, 16:23 66

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, dă asigurări că nu există pericol de poluare pe râul Jiu, după ce un tren cu 23 de vagoane încărcate cu un produs petrolier a deraiat.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a spus că produsul scurs dintr-unul dintre vagoane s-a localizat în apa de sub podul care a cedat şi astfel nu se poate vorbi despre pericolul poluării Jiului.

”Poluarea nu s-a extins. Lichidul care s-a scurs a rămas sub pod, acolo în apă. Cei de la Apele Române au acţionat şi în jurul orei 13.30, aproximativ, sosise deja soluţia de neutralizare”, a spus judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

Pompierii continuă activităţile pentru eliberarea zonei.

Opt vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu biodisel au deraiat duminică în judeţul Dolj, după ce mecanicul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat pe o linie închisă, aflată în reparaţii. Podul peste care a trecut trenul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri sub greutatea garniturii. Cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei erau în pericol de cădere.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că trenul de marfă aparţine unui operator privat şi avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici şi transporta produse petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO