Eveniment

Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5 din Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5 din Bucureşti

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei

Autor: Gabriel Pecheanu

21.02.2022, 00:06 474

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că Tribunalul Bucureşti a suspendat Planurile de Urbanism Zonal (PUZ) pentru sectoarele 2, 4 şi 5 din Bucureşti. Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sectoarelor 3 şi 6. Suspendarea PUZ-urilor nu blochează dezvoltarea Bucureştiului, susţine însă primarul general.

„Tribunalul Bucureşti a sus­pen­dat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanţă. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sector 3 şi sector 6. De ani de zile, Dezvoltarea urbană a Bucureştiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spaţii verzi, Am avut sute de exemple de blocuri între case”, spune Nicuşor Dan.

„Am avut puţin investitori serioşi la Bucureşti tocmai din cauza instabilităţii juridice, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic practic tot Bucureştiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale, şi atunci, cine este invesestitorul care vine să facă o afacere pe termen lung în Bucureşti în condiţiile acestei instabilităţi juridice?”, a declarat edilul.

El afirmă că suspendarea PUZ-urilor de sector nu înseamnă blocarea dezvoltării Capitalei.

„Circulă un fake news, cum ar fi că prin suspendarea de către Consiliul General ar fi blocat dezvoltarea în Bucureşti. Bucureştiul are un plan urbanistic general (PUG). În baza PUG, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism şi o autorizare de construire. În cazul în care nu este mulţumit de ceea ce prevede PUG, poate să ceară Consiliului General o derogare”, adaugă primarul general al Capitalei.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667