Eveniment

Trupele NATO continuă să vină în România. Încă 130 de militari francezi au ajuns în ţară

Trupele NATO continuă să vină în România. Încă 130...

Autor: Petru Mazilu

02.03.2022, 07:32 1725

Încă 135 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în noaptea de marţi spre miercuri în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja veniţi în ultimele zile în România.

Militarii au fost întâmpinaţi de Excelenţa Sa, Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, şi de comandantul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud - Est, generalul - maior Cristian Dan.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord - Atlantic din 25 februarie 2022

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, a anunţat Statul Major al armatei franceze. Militarii au tancuri şi alte vehicule blindate.

De asemenea, şeful Statului Major al armatei franceze a anunţat că Franţa va trimite 200-250 de militari în Estonia, pentru consolidarea apărării ţărilor baltice.

În plus, Franţa va participa cu avioane de vânătoare Rafale şi aeronave de realimentare la misiuni de monitorizare în spaţiul aerian al Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO