• Leu / EUR4.9633
  • Leu / GBP5.7790
  • Leu / USD4.6099
Eveniment

Tubecon, cel mai mare eveniment din Europa pentru vloggeri, a fost lansat şi în România

Tubecon, cel mai mare eveniment din Europa pentru vloggeri, a fost lansat şi în România

Autor: Ana Obretin

20.03.2019, 13:44 58

Tubecon, cel mai mare eveniment european dedicat vloggerilor, va avea o ediţie şi în România, pe 20 şi 21 septembrie, la Romexpo - Pavilionul Central din Bucureşti, şi va include evenimente dedicate divertismentului, gaming-ului, modei şi frumuseţii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

La Tubecon România sunt asteptaţi peste 10.000 de tineri, care vor avea parte de o zi întreagă de experienţe unice, divertisment live, întâlniri cu cei mai populari influenceri şi creatori de conţinut români şi internaţionali.

Tubecon a reunit deja peste 120.000 de participanţi şi 600 de creatori de conţinut video, în ţări precum Germania, Franţa, Suedia, Finlanda, Elveţia şi Spania.

Tubecon România se va desfăşura pe trei mari scene dedicate divertismentului (într-un show de peste zece ore de muzică, provocări, prezentări de modă şi comedie), gaming-ului (unde jucători renumiţi vor participa la sesiuni demo şi concursuri) şi fashion-beauty (un periplu prin modă, frumuseţe, produse şi tehnici de make-up, toate exemplificate de profesionişti şi de cele mai urmărite vedete online din domeniu).

"Care este ingredientul secret din spatele unor producţii virale? Care este viitorul conţinutului video? Ce branduri comunică eficient şi cum se angajează ele într-un dialog relevant cu audienţele lor? Subiectele care frământă toţi profesionişti din media, comunicare şi nu numai, vor fi dezbătute în pre-ziua evenimentului, pe 20 septembrie, când va avea loc Tubecon Industry Day", spun organizatorii.

Licenţa Tubecon pentru România este deţinută de antreprenorul Dragoş Stanca, fondator şi al iCEE.fest - Interactive Central and Eastern Europe Festival.

Din echipa de start mai fac parte nume cunoscute în industrie, precum Mihai-Alexandru Hash - aka Mikey Hash -, ambasador Tubecon pentru România. Relaţia cu creatorii şi influencerii va fi coordonată de Florin Grozea, fondatorul agentiei HitYourself.

"Consumul de media al noilor generaţii se schimbă radical, iar Tubecon e un prim proiect prin care ne propunem să marcăm şi să analizăm, aşa cum se cuvine, un fenomen care este mult prea amplu încât să mai “încapă” în cadrul iCEE.fest. Acesta este motivul pentru care am decis să îi dedicăm o atenţie specială şi să construim un concept unic, separat de festival, iar Tubecon - eveniment cunoscut deja publicului european şi creatorilor de conţinut din întreaga lume încă din 2014 - a fost prima opţiune în acest sens. Mă bucur că am reuşit ca România să fie prima piaţă din Europa de Est care va găzdui un Tubecon", spune Dragoş Stanca.

"Suntem încântaţi să avem România în familia europeană a Tubecon. Când alegem parteneri locali ne uităm cu atenţie spre companii şi oameni care au dovedit un nivel radicat de exigenţă în producţia de evenimente şi care au, totodată, experienţă locală în peisajul media, aflat în continuă schimbare. Ştiind istoricul iCEE.fest şi expertiza avansată în business-ul de media al echipei din spatele proiectului, suntem încrezători că am găsit un partener de cursă lungă pentru dezvoltarea Tubecon în România", spune Risto Kuulasmaa, cofondator Tubecon.

Odată cu anunţarea datelor şi a locului de desfăşurare a Tubecon România, a fost lansată şi prima versiune a site-ului oficial, www.tubecon.ro, unde se găsesc deja primele informaţii şi bilete la preţ redus. Programul detaliat urmează a fi anunţat în săptămânile următoare.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9633
Diferență: -0,1268
Ieri: 4.9696
Azi: 4.6099
Diferență: -0,9944
Ieri: 4.6562
Azi: 5.7790
Diferență: 0,3909
Ieri: 5.7565
Azi: 5.0913
Diferență: -0,4147
Ieri: 5.1125