Eveniment

Ţuca Zbârcea şi Asociaţii: Investigaţia DIICOT nu vizează firma sau avocaţii săi, ci un client

Ţuca Zbârcea şi Asociaţii: Investigaţia DIICOT nu...

Autor: Raluca Ghinea

11.02.2016, 18:40 1523

"Nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură legală de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client. Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia", au afirmat reprezentanţii societăţii de avocatură.

DIICOT a anunţat că procurorii au percheziţionat joi o casa de avocatură, pentru a ridica înscrisuri într-un dosar care vizează prejudicierea unor firme care făceau comerţ cu produse farmaceutice.

Surse judiciare au afirmat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au fost efectuate la firma de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii.

Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de "un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale cu sediul în Olanda şi Cipru", a transmis DIICOT într-un comunicat.

Potrivit acestuia, procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie la sediul unei case de avocatură "pentru ridicarea de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi".

În acest caz, a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracţiunilor constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă , din 18 mai 2015.

În cele 17 tranzacţii bancare au fost transferaţi aproape 37 de milioane de lei, au mai spus sursele judiciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO