Eveniment

Tudor Georgescu, director general Promateris: Pare că este o glumă lista companiilor care au primit finanţare pe schema de ajutor de stat de la Ministerul Economiei

Tudor Georgescu, director general Promateris

Tudor Georgescu, director general Promateris

Autor: Alexandra Matei

13.04.2023, 11:00 3280

Chimcomplex, producătorii de ambalaje Promateris şi Exonia, Liberty Galaţi sau Tenaris Zalău nu s-au calificat pentru ajutor de stat, deşi sunt unii dintre cei mai importanţi jucători din industria prelucrătoare În schimb, au obţinut finanţare pentru investiţii de sute de milioane de lei companii cu afaceri anuale de doar 1.000 de euro. Jucătorii importanţi din industrie care nu au primit ajutor de stat cer anularea procedurii sau reanalizarea dosarelor.

Lista celor opt companii care au obţinut finanţare prin schema de ajutor de stat de 300 mil. euro de la Ministerul Economiei continuă să stârnească reacţii şi ridică tot mai multe semne de întrebare în rândul celor care nu s-au încadrat în limita bugetului, deşi au obţinut acelaşi punctaj pe care îl au şi companiile de pe primele opt locuri, de 100 de puncte.

Chimcomplex, producătorii de ambalaje Promateris şi Exonia, Liberty Galaţi sau Tenaris Zalău nu s-au calificat pentru ajutor de stat, deşi sunt unii dintre cei mai importanţi jucători din industria prelucrătoare. În schimb, au obţinut finanţare pentru investiţii de sute de milioane de lei companii cu afaceri anuale de doar 1.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO