Eveniment

Tudorel Toader, întâlnire cu Liviu Dragnea după atacul lui Klaus Iohannis la adresa liderului PSD: Mâine se va discuta conflictul la CCR

Tudorel Toader, întâlnire cu Liviu Dragnea după atacul...

Autor: Maria Stan

06.11.2018, 16:27 202

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuţia cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului  în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi instanţa supremă pe formarea completelor. 

Tudorel Toader a refuzat să precizeze dacă va merge sau nu să susţină punctul de vedere al Guvernului la dezbaterea Curţii Constituţionale.

"Am avut o scurtă întrevedere cu Liviu Dragnea. Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat dintre preşedintele partidului majoritar şi ministrul Justiţiei, care chiar dacă e independent face parte dintr-un Guvern politic. Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituţională. Aceasta a fost principala temă a discuţiei. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să ştim care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susţină sesizarea şi eventual dacă sunt elemente noi de susţinere faţă de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuţi despre conţinutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat", a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a precizat că nu contează cine va merge la dezbatere, ci punctul de vedere susţinut. "Susţinerea se face în limita legii. Nu ai elemente noi, poţi avea argumente noi, dar asta e o chestiune tehnică", a completat ministrul.

Curtea Constituţională urmează să ia în discuţie miercuri sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO