Eveniment

Tudose: Majorăm redevenţele în acord cu comportamentul „la pompă” al operatorilor economici

Tudose: Majorăm redevenţele în acord cu comportamentul...

Autor: Liviu Dadacus

20.08.2017, 21:35 190

Tudose a precizat, la Antena 3, că în mod cert va fi operată o majorare a accizei la carburanţi, dar că încă nu s-a stabilit nici cu cât se va majora, nici de când, şi că în acest moment se fac simulări în acest sens.

El a precizat că operatorii economici care s-au gândit să facă profit de pe urma scoaterii accizei s-au „înşelat” şi a subliniat că, după reintroducerea acesteia, trebuie să nu majoreze preţurile la pompă, rămânând astfel în aceeaşi „paradigmă”.

„Dar ceea ce este real este că ea a fost scoasă, nu a scăzut preţul la pompă nici cu un ban, şi dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit nişte firme, s-a înşelat. Atunci încercăm să o băgăm la loc şi să vedem dacă firmele vor înţelege că trebuie să rămână în aceeaşi paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă”, a spus Tudose.

El a spus că Guvernul are la îndemână înstrumentul majorării redevenţelor, în cazul în care operatorii economici vor majora preţul la pompă ca urmare a creşterii sau reintroducerii accizei.

„Mai avem şi alte instrumente la îndemână pentru firme. (...) Dacă domniile lor vor încerca să facă acest lucru...ştiţi, noi încă lucrăm la Legea redevenţelor. În mod cert va trebui să modificăm redevenţele, începând cu 1 ianuarie 2018”, a spus Tudose.

Întrebat dacă vor fi creşteri substanţiale de redevenţe, premierul a răspuns: „Să vedem cum se comportă. Depinde de comportamentul la pompă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO