Eveniment

Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale în 2022 pe cale maritimă. Exporturile ar putea fi reluate săptmâna viitoare

Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de...

Autor: Petru Mazilu

27.07.2022, 12:10 31

Turcia anunţă că exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră ar putea ajunge la 25 de milioane de tone în 2022. Exporturile ar putea fi reluate săptămâna viitoare, a mai spus un reprezentant al statului turc, potrivit Sky News.

Exporturile de cereale din Marea Neagră ar putea fi reluate într-o săptămână prin porturile ucrainene şi ar putea ajunge la 25 de milioane de tone până la sfârşitul anului, potrivit Turciei

Un acord mediat de ONU şi Turcia între Moscova şi Kiev pentru a permite reluarea exporturilor după ce porturile au fost blocate de forţele ruseşti a sporit speranţele că o criză alimentară internaţională poate fi atenuată.

Data exactă la care vor începe exporturile oprite de invazia Rusiei va fi determinată de pregătirea logistică, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Până la 100 de nave care transportau cereale şi alte produse agricole au fost blocate în porturile ucrainene când a izbucnit războiul.

Naţiunile Unite se aşteaptă ca primele nave să plece în câteva zile, iar un consilier al asigurătorilor mondiali a propus un mecanism care ar putea ajuta la acoperirea comerţului.

Discuţiile au loc loc în contextul în care sediul care supraveghează exporturile de cereale ucrainene urmează să fie inaugurat miercuri în oraşul turc Istanbul, în urma acordului istoric de săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO