Eveniment

Turcii de la Anchor intră în cursa clădirilor de birouri de pe b-dul Timişoara cu israelienii de la AFI

Turcii de la Anchor intră în cursa clădirilor de...

Autor: Bogdan Alecu

30.12.2015, 00:00 3285

Proiectul de birouri Anchor Plaza Metropol, amplasat pe bulevardul Timişoara din Capitală, a intrat în linie dreaptă cu construcţia, iar faţada sa este aproape montată, turcii de la Anchor Group intrând astfel în cursă directă cu israelienii de la AFI Europe România care au deja trei clădiri construite şi două aproape finalizate în apropiere.

Compania turcească Anchor Grup a decis să reia anul acesta construcţia proiectului de birouri Anchor Plaza Metropol, aflat, la mai bine de cinci ani distanţă de la blocarea şantierului. Ei au în plan ca până la finalul anului viitor Anchor Grup să finalizeze imobilul de birouri care va avea o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi, încheierea lucrărilor pentru această clădire implicând o investiţie suplimentară de 20 de milioane de euro, potrivit oficialilor Achor Grup.

Compania mai deţine şi clădirea de birouri Anchor Plaza, cu o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi, care este situată chiar lângă mallul Plaza România. După ce anul acesta unul dintre chiriaşii imobilului, grupul francez Carre­four, s-a mutat într-una din clădirile Green Court din zona Floreasca, cei de la Anchor au atras doi noi chiriaşi în Anchor Plaza, printre care şi Euroweb România, un furnizor de servicii de comunicaţii pentru mediul de business.

În ianuarie 2016 vor fi livrate şi ultimele două clădiri ale parcului de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Palace Co­troceni, iar pentru anul viitor israelienii de la AFI şi-au propus să demareze lucrările la alte două proiecte, un mall la Braşov, respectiv un complex de birouri în partea de centru-vest a Capitalei. În Braşov noul centru comercial va avea o suprafaţă în­chiriabilă de 45.000 de metri pătraţi la care se va adăuga şi proiectul de birouri ce va fi dezvoltat pe Bulevardul Progresului din Bucureşti cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO