Eveniment

Turista surprinsă de avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei, găsită moartă

Turista surprinsă de avalanşa produsă în Munţii...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

03.03.2018, 14:18 320

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia a fost găsită decedată în albia râului Tişiţa.

”Femeia dispărută în timpul avalanşei din Vrancea a fost găsită decedată în albia râului Tişiţa. S-au făcut manevre de resuscitare. Victima de 37 de ani a fost găsită în albia râului Tişiţa, a stat în apă îngheţată şi acoperită cu zăpadă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Potrivit acesteia, ceilalţi turişti sunt în siguranţă.

Un grup de turişti a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei. În urma acesteia, femeia a dispărut sub zăpadă.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, declara, pentru MEDIAFAX, că în momentul producerii avalanşei în zonă se aflau două grupuri de turişti, însoţiţi de salvamontişti.

”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins”, spunea Cornoiu, potrivit căruia turista în vârstă de 37 de ani dispăruse.

Cornoiu declara că avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei, a fost una atipică, de scurtă durată şi a angrenat crengi şi pietre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO