Eveniment

Turiştii românii aflaţi în Turcia vor să se întoarcă urgent în ţară

Explozia din Istambul din dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2016

Autor: Roana Rotaru

12.01.2016, 16:23 573

După atentatul sinucigaş dintr-o zonă turistică din Istanbul, soldat cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, mai multi români aflaţi în Turcia în vacanţă au solicitat agenţiei de turism să se întoarcă de urgenţă în ţară. Este cazul companiei Paravion care a primit în ultimele ore zeci de solicitări din partea turiştilor români aflaţi la Istambul.

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţia de turism, imediat după explozia de astazi dimineaţă, petrecută în apropierea Moscheii Albastre, obiectiv turistic recunoscut al Istanbulului, turiştii români au început să reacţioneze. Aceştia au luat de urgenţă legătura telefonic cu reprezentanţii companiei Paravion pentru a găsi cea mai rapidă metodă de a se reîntoarce în ţară.

„Istanbulul este una dintre cele mai accesate destinaţii de către turiştii români, vorbim de ordinul miilor care îl vizitează anual. În momentul de faţă analizam baza de date cu toţi românii care sunt deja acolo sau urmează să plece către Istanbul în următoarele săptămâni, pentru a fi 100% pregătiţi operaţional. Am început, deja, să primim telefoane pentru a se întoarce repede în ţara şi depunem toate eforturile pentru a găsi varianta optima şi cea mai convenabilă. Până la acest moment, companiile aeriene nu au anunţat nimic în acest sens.”, a declarat Remus Vişan, Managing Director Paravion.

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a declarat într-un discurs public că explozia de la Istanbul, din dimineaţa zilei de 12 ianuarie, a fost un atentat sinucigaş comis de o persoană de origine siriană, iar presa turcă spun că în spatele atacului ar fi organizaţia teroristă Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO