Eveniment

Uber lansează în România o nouă aplicaţie, care va fi disponibilă în patru oraşe din ţară

Uber lansează în România o nouă aplicaţie, care va...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

30.08.2018, 13:31 610

Uber va lansa în România o nouă aplicaţie disponibilă în Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov şi Timişoara, începând cu această săptămână, anunţă reprezentanţii companiei într-un comunicat transmis joi.

Potrivit companiei, noua versiune a fost construită pe baza ideilor şi a feedback-urilor şoferilor, iar treptat va fi lansată în toate cele 65 de ţări partenere. Noua versiune Beta a aplicaţiei a fost testată cu ajutorul şoferilor, pe baza experienţei lor din peste 100.000 de călătorii.

Astfel că în partea de sus a ecranului, şoferii vor putea urmări în timp real evoluţia câştigurilor, cele mai recente curse, dar şi suma pe care şi-au propus să o atingă în acea zi. Status Bar-ul din partea de jos oferă în timp real actualizări privind cererea şi oferta din zonele apropiate, zonele din oraş în care este activat tariful dinamic şi cum pot ajunge acolo pe cea mai apropiată rută.

Funcţia notificări îi va anunţa pe şoferi atunci când au primit feedback de la utilizatori sau atunci când se întâmplă schimbări în politica companiei. De asemenea, în următoarele luni va fi actualizat şi ghidul şoferului, care va cuprinde o serie de informaţii menite să-i ajute pe şoferii aflaţi la început de drum să-şi desfăşoare activitatea.

În această săptămână, compania japoneză Toyota a anunţat că va investi 500 de milioane de dolari în Uber, în vederea dezvoltării de automobile autonome, relatează CNBC.

Conform termenilor înţelegerii, ambele companii vor încorpora tehnologii „self-driving” (bazată pe inteligenţa artificială) în modelul de dubiţă Toyota Sienna, testarea programului pilot urmând a începe în anul 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO