Eveniment

Ucrainenii sunt duşi cu forţa în Rusia

Războiul din Ucraina

Ucrainenii sunt duşi cu forţa în Rusia

Autor: Ramona Cornea

21.03.2022, 00:07 463

Cetăţenii oraşului Mariupol sunt duşi pe teritoriul rusesc împotriva voinţei lor de către forţele ruseşti, potrivit consiliului oraşului Mariupol, citat de CNN. Cetăţenii capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruseşti le-au verificat telefoanele şi documentele, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe îndepărtate din Rusia, a spus sursa citată.

De la începutul aşa-zisei „operaţiuni speciale“ a Moscovei în Ucraina, pe 24 februarie, mii de refugiaţi se grăbesc spre graniţe pentru a găsi siguranţă în ţările vecine, ruşii atacă a zonele rezidenţiale, familii cu copii adăpostite în staţii de metrou şi subsoluri.

Cel puţin 902 civili au fost ucişi şi 1.459 au fost răniţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunţat duminică Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este gata să negocieze cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eşuează, aceasta ar putea însemna că lupta dintre cele două ţări va duce la „un al treilea război mondial“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO