Eveniment

Udrea îşi ameninţă colegii din Parlament după ce a aflat că va fi reţinută: Dacă scriu eu denunţuri îi aşteaptă multă puşcărie. ”Ştiu ei ce au făcut”

Udrea îşi ameninţă colegii din Parlament după ce a...

Autor: Ana Maria Lazăr

28.10.2015, 18:48 3204

Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputaţi, Udrea a spus că aceştia ”se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament”.

”Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaşte lucrurile despre care ştim toţi că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă, se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament, deci până la urmă ne merităm. Eu v-am spus că ceea ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin, luaţi-o ca atare”, a declarat Udrea.

Ea a mai spus că este strigător la cer ceea ce i se întâmplă.

”Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiţie e asta care face arestări preventive fără niciun motiv, ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social, ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci - şase ani. Ăsta-i circ, nu e justiţie. Imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţie şi din modul în care se trimit aceste cereri la Palament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor. Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt. Eu cred că au dat-o ca la rabini - hai să fie una şi pentru procurori, una şi pentru Udrea, cred că aşa au dat-o pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim toţi că au fost”, a mai spus Udrea.

Întrebată dacă va contesta decizia deputaţilor, ea a spus că nu va contesta nimic.

”Nu merg să vorbesc cu nimeni, dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita. Eu vă rog să mă urmăriţi de mâine încolo”, a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea va putea fi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

Anunţul privind decizia finală a venit la o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor. Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reţinere a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă.

În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi "pentru" arestarea prevenitvă şi 105 "împotrivă". Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO