Eveniment

UE anunţă un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

UE anunţă un ajutor militar suplimentar de 500 de...

Autor: Dorin Oancea

23.07.2022, 09:00 745

Uniunea Europeană a anunţat vineri că a aprobat un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro (510 milioane de dolari) pentru Ucraina, scrie CNN.

Aceste "două măsuri de asistenţă în cadrul Instrumentului european pentru pace (EPF) au ca scop intensificarea sprijinului UE pentru capacităţile şi rezistenţa forţelor armate ucrainene de a apăra integritatea teritorială şi suveranitatea ţării şi de a proteja populaţia civilă împotriva agresiunii militare ruseşti în curs de desfăşurare", a precizat Consiliul European într-o declaraţie.

Cele 500 de milioane de euro suplimentare aduc pachetul total de ajutor militar al UE pentru Ucraina la 2,5 miliarde de euro (2,55 miliarde de dolari), potrivit Consiliului.

"UE rămâne concentrată şi fermă în sprijinul său pentru Ucraina în lupta sa pentru libertate şi independenţă. Ucraina are nevoie de mai multe arme; noi le vom furniza. În acest context, statele membre ale UE au convenit să mobilizeze o a cincea tranşă de asistenţă militară în valoare de 500 de milioane de euro, ceea ce face ca această tranşă să ajungă la un total de 2,5 miliarde de euro de echipamente militare pentru forţele armate ucrainene", a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO