Eveniment

UE impune sancţiuni suplimentare contra Iranului din cauza încălcării drepturilor omului

UE impune sancţiuni suplimentare contra Iranului din...

Autor: Mediafax

22.05.2023, 17:27 41

Consiliul Uniunii Europene a impus, luni, sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Iran acuzate de implicare în abuzuri în materie de drepturile omului, inclusiv în acţiuni de reprimare a disidenţilor.

"Consiliul UE a decis, astăzi, impunerea de măsuri restrictive asupra a încă cinci persoane şi a două entităţi responsabile de încălcări ale drepturilor omului în Iran. Noile sancţiuni îl vizează inclusiv pe comandantul Unităţii de Ordine Publică a Poliţiei din Teheran (...) şi un individ implicat în cazul Maryam Arvin, o avocată arestată brutal, tratată abuziv şi decedată din cauza activităţilor de apărare a protestatarilor. Sancţiunile îl vizează şi pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei iraniene şi pe secretarul Consiliului Suprem din domeniul Cibernetic (SCC), autoritatea responsabilă de activităţi de reprimare în spaţiul cibernetic", anunţă Consiliul UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Cele două entităţi sancţionate sunt Fundaţia de Cooperare a Gardienilor Revoluţiei Islamice şi Organizaţia Studenţească Basij, acuzate de activităţi de reprimare a protestelor.

Sancţiunile Uniunii Europene vizează în total 216 persoane şi 37 de entităţi din Iran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO