Eveniment

UE propune îngheţarea tarifelor vamale în relaţia cu Statele Unite timp de şase luni

UE propune îngheţarea tarifelor vamale în relaţia cu...

Autor: Dorin Oancea

10.04.2021, 18:39 75

Uniunea Europeană a sugerat SUA suspendarea tarifele impuse asupra importurilor în valoare de miliarde de dolari timp de şase luni, a declarat sâmbătă şeful comercial al UE, Valdis Dombrovskis, pentru Der Spiegel, citat de Reuters.

Acest lucru ar continua suspendarea de patru luni convenită luna trecută şi ar transmite un semnal că Bruxellesul caută un compromis într-o dispută de 16 ani privind subvenţiile pentru construcţia de aeronave.

"Am propus suspendarea tuturor tarifelor reciproce timp de şase luni pentru a ajunge la o soluţie negociată", a declarat Dombrovskis.

În martie, cele două părţi au convenit asupra unei suspendări de patru luni pentru importurile americane din UE de 7,5 miliarde dolari şi toate importuri UE de produse din SUA în valoare de 4 miliarde dolari, în urma disputei de la Organizaţia Mondială a Comerţului cu privire la subvenţiile pentru producătorii de avioane Airbus şi Boeing.

Dombrovskis a mai spus că UE va monitoriza îndeaproape legile „Buy American” ale preşedintelui SUA Joe Biden care prevăd atribuirea exclusivă a contractelor publice din SUA către firme americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO