Eveniment

Uleiurile Expur au fost vândute cu 80 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

05.10.2010, 23:55 168

Compania franceză Sofiproteol, un gigant cu peste 6.000 deangajaţi şi afaceri de 5,5 miliarde de euro, a cumpărat în cadrulunei tranzacţii de circa 80 de milioane de euro afacerea ExpurUrziceni, controlată de grupul elveţian Alimenta, aceasta fiind unadintre cele mai mari tranzacţii realizate în acest an.

"Sofiproteol a finalizat achiziţia Expur prin intermediulsubsidiarei Saipol. Expur este unul dintre cei mai mari jucătoridin România în ceea ce priveşte procesarea uleiurilor defloarea-soarelui şi rapiţă. Compania numără 450 de angajaţi şi aînregistrat afaceri de 114 milioane de euro în 2009", au anunţatreprezentanţii companiei franceze.
La realizarea acestei tranzacţii, francezii au fost asistaţi deavocaţii firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii, precum şi de firmaCotty Vivant Marchisio & Lauzeral din Franţa. Expur esteproducătorul mărcii de ulei vegetal Ulcom şi este activ şi pe piaţade biodiesel. Reprezentanţii Sofiproteol nu au precizat valoareatranzacţiei. Potrivit estimărilor ZF, valoarea afacerii ar putea ficuprinsă între 60 şi 80 mil. euro. Acţionarii Expur au depus învara acestui an un dosar pentru obţinerea unei finanţări de 80 demil. euro de la BERD pentru extinderea afacerii şi creşterea coteide piaţă. Piaţa locală a uleiurilor este estimată la 200.000 detone, fiind dominată de companiile americane Bunge şiCargill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO