Eveniment

Decebal Traian Remeş fost ministru de Finanţe şi al Agriculturii, a murit vineri: Deşi este cunoscut mai degrabă prin afacerea caltaboş, el a avut un rol esenţial în 1999, în oprirea minerilor care veneau spre Bucureşti, iar în 2000 a fost unul dintre cei care a salvat tot sistemul bancar românesc, care se prăbuşea sub povara creditelor neperformante şi a scandalului FNI

Decebal Traian Remeş fost ministru de Finanţe şi al...

Autor: Laura Buciu

14.02.2020, 19:32 3573

Fostul ministru al Agriculturii şi al Finanţelor, Decebal Traian Remeş, a murit, vineri seara, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, unde Remeş a fost internat mai mult timp. Fostul ministru a murit acasă, în Baia Mare.

Fostul ministru Decebal Traian Remeş a murit, vineri seara, acasă, în Baia Mare, după ce joi, familia a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunţată că a murit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare.

Decebal Traian Remeş a fost ministru al Agriculturii în 2007 şi ministru al Finanţelor Publice în perioada 1999 – 2000.

Fostul ministru a fost condamnat, definitiv, în februarie 2012, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare în urma unui scandal în care Remeş a fost acuzat că ar fi traficat influenţa pentru a favoriza nişte firme să obţină contracte, în schimbul unor maşini de lux şi produse alimentare (caltaboş).

Remeş a fost eliberat condiţionat în februarie 2014. 

Deşi este cunoscut mai degrabă prin afacerea caltaboşul, el a avut un rol esenţial în 1999, în oprirea minerilor care veneau spre Bucureşti, când era în guvernul Radu Vasile ca Ministru al Finanţelor, iar în 2000, în guvernul Isărescu a fost unul dintre cei care a salvat tot sistemul bancar românesc, care se prăbuşea sub povara creditelor neperformante şi a scandalului FNI.

Decebal Traian Remeş avea 71 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO