Eveniment

ULTIMĂ ORĂ. Investiţie uriaşă în România: Gigantul finlandez Nokian Tyres va construi o fabrică de 650 de milioane de euro la Oradea, unde va produce 6 milioane de anvelope pe an. Uzina din România va înlocui pierderea operaţiunilor din Rusia

ULTIMĂ ORĂ. Investiţie uriaşă în România: Gigantul...

Autor: Ştefan Stan

01.11.2022, 13:42 7933

Gigantul Nokian Tyres a anunţat marţi că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope în România, potrivit Reuters. 

Construită pentru a produce 6 milioane de anvelope pe an, uzina din România va înlocui o parte din producţia pierdută de la operaţiunea Nokian din Rusia, acum cedată, care avea capacitatea anuală de a produce 17 milioane de anvelope pentru autoturisme.

Săptămâna trecută, Nokian a declarat că a semnat un acord de vânzare a operaţiunilor sale din Rusia către producătorul local de petrol Tatneft pentru 400 de milioane de euro, o decizie declanşată de invazia Moscovei în Ucraina în acest an.

Noua fabrică va permite companiei să "înceapă să construiască noile Nokian Tyres fără Rusia", a declarat directorul general Jukka Moisio.

"Această investiţie este o decizie strategică semnificativă care permite creşterea noastră viitoare", a adăugat directorul general.

Noua fabrică, pe care Nokian îşi propune să o transforme în prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie, va avea 500 de angajaţi.

Nokian a precizat că a ales Oradea, în nord-vestul României, deoarece este o locaţie convenabilă pentru a vinde anvelope în Europa Centrală şi pentru că în apropierea locaţiei este disponibilă energie verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO