Eveniment

Ultimatumul lui Vladimir Putin: Şeful de stat dă o săptămână guvernului pentru a pregăti un plan de acţiune împotriva tulpinei Omicron

Ultimatumul lui Vladimir Putin: Şeful de stat dă o...

Autor: Dorin Oancea

30.11.2021, 14:51 54

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului să pregătească un plan de acţiune în următoarea săptămână pentru a lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului, anunţă Reuters.

Putin a declarat că este importantă menţinerea rezervelor de medicamente, oxigen şi paturi de spital.

"În primul rând, este necesar să monitorizăm în mod constant eficienţa testelor şi a vaccinurilor, să folosim algoritmi clari pentru a reduce răspândirea infecţiei", a declarat el marţi la un forum de investiţii.

Rusia a trecut prin luna cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19 în octombrie, înainte de apariţia noii tulpini Omicron, şi a fost nevoită să impună o închidere a activităţii la nivel naţional timp de o săptămână la începutul lunii noiembrie.

Cazurile şi decesele au scăzut de la nivelurile maxime, dar rămân ridicate. Marţi, grupul operativ pentru coronavirus a raportat 33.860 de cazuri noi şi 1.209 decese în ultimele 24 de ore.

Rusia nu a raportat încă niciun caz de variantă Omicron. Ţara a înregistrat peste 9,6 milioane de infecţii cu COVID-19 de la începutul pandemiei şi 275.193 de decese în total.

Putin spune că noua tulpină a pus sub semnul întrebării perspectivele de redresare economică globală şi a subliniat importanţa recunoaşterii reciproce a vaccinurilor şi a certificatelor de vaccinare.

Vaccinul rusesc Sputnik V aşteaptă în continuare aprobarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO