Eveniment

Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe ţări pentru a trimite arme în Ucraina

Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai...

Autor: Petru Mazilu

08.03.2022, 12:59 8574

Un aeroport secret din estul Europei este folosit de comunitatea internaţională în cadrul efortului privind expedierea de arme în Ucraina, anunţă CNN.

Generalul Mark Milley care este preşedintele şefilor de stat major din SUA, a fost săptămâna trecută la un aeroport neprecizat situat în apropierea graniţei ucrainene. Aeroportul a devenit un loc folosit intens pentru trimiterea de arme în Ucraina, a spus un oficial american.

În timpul vizitei, Milley s-a întâlnit cu militarii şi ceilalţi angajaţi şi a examinat procedurile privind expedierea armelor. În ultimele zile, locul a devenit ca un stup de albine în ceea ce priveşte activităţile, plecând de la câteva zboruri în fiecare zi până la 17 zboruri zilnice, aceasta fiind şi capacitatea maximă a obiectivului.

Locul în care se află aeroportul rămâne un secret pentru a proteja transporturile de arme către Ucraina.

Forţele militare din Rusia nu au urmărit aceste transporturi până în prezent, dar există îngrijorări potrivit cărora situaţia s-ar putea schimba în condiţiile în care ofensiva ruşilor continuă.

SUA şi alte ţări NATO au trimis deja în Ucraina 17.000 de mine antitanc şi 2.000 de rachete antiaeriene stinger, a declarat, pentru CNN, un oficial american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO