Eveniment

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a...

Autor: Ioana Bojan

31.10.2015, 10:18 4346

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

Iniţial au apărut informaţii contradictorii despre avion, unele surse afirmând că aparatul de zbor ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Avionul era operat de compania aeriană rusă Kogalimavia şi avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turişti ruşi.

Autoritatea aviatică rusă (Rosaviaţia) a precizat într-un comunicat că aeronava, care efectua cursa 9268, a decolat din Sharm el-Sheikh la 6.51, ora Moscovei (5.51, ora României) şi urma să aterizeze pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 12.10 (11.10, ora României).

O sursă din cadrul Rosaviaţia a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la 23 de minute după decolare, relatează Sputnik.

Potrivit unei surse de la aeroportul din Sharm el-Sheikh, căpitanul avionului A321 a informat controlorii de trafic aerian cu privire la probleme tehnice după decolare şi a cerut modificarea rutei de zbor.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Nekhel, în nordul Peninsulei Sinai, a precizat o sursă din Autoritatea aviaţiei civile din Egipt.

Potrivit agenţiei egiptene de presă Mena, premierul Egiptului, Sherif Ismail, şi-a anulat toate vizitele programate pentru sâmbătă, din cauza prăbuşirii avionului rusesc. Biroul premierului a informat într-un comunicat că Ismail a înfiinţat un comitet de criză la nivelul Cabinetului, pentru a gestiona situaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24