Eveniment

Un avion etiopian a fost deturnat de copilot şi obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva

Un avion etiopian a fost deturnat de copilot şi obligat...

Autor: Iuliana Enache

17.02.2014, 10:59 302

Poliţia elveţiană a confirmat, luni, că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba - Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost copilotul, care a fost arestat, relatează BBC News Online.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani a afirmat că "se simte ameninţat" în ţara sa şi a cerut azil politic în Elveţia, potrivit lui Bertrand Stämpfli. El a declarat că a profitat de momentul în care comandantul a mers la toaletă pentru a se închide în cabină.

Poliţia din Geneva a confirmat că avionul, care avea la bord 200 de persoane, a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este "sub control".

Pasagerii avionului companiei Ethiopian Airlines nu au ştiut că aeronava lor a fost deturnată, ei crezând că au aterizat la Milano.

Pasagerii au înţeles că sunt la Geneva după ce au văzut inscripţia aeroportului.

Zborul 702 decolase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României) şi urma să ajungă la Roma la ora locală 04.40 (05.40 ora României).

Aeroportul din Geneva a fost redeschis, plecările reluându-se la ora 08.15 (09.15 ora României), iar sosirile la ora 08.45 (09.45 ora României).

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul Tribune de Geneve, avionul a fost deturnat în timp ce se afla deasupra Sudanului.

Pasagerii au început să iasă din avion în jurul orei locale 08.00 (09.00 ora României), ei fiind înconjuraţi de zeci de poliţişti, potrivit Tribune de Geneve.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO