Eveniment

Un avion pilotat de jurnalistul Andrei Postelnicu a dispărut în SUA

Un avion pilotat de jurnalistul Andrei Postelnicu a...

Autor: Iuliana Enache

11.02.2014, 11:14 1295

Un avion pilotat de jurnalistul britanic de origine română Andrei Postelnicu a dispărut vineri noaptea în largul Floridei, relatează presa locală americană, în pagina electronică.

Echipele de salvare au găsit lucruri aparţinând pilotului, identificat drept Andrei Postelnicu, relatează staţia locală a CBS.

Potrivit WPTV, localnicii ar fi găsit o gheată şi un rucsac aparţinând pilotului, în apropiere de Insula Hutchinson, dar nicio urmă a avionului. În plus, nu a fost depistat nici vreun semnal de ajutor din larg.

Avionul a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys şi ar fi trebuit să ajungă la Vero Beach vineri noaptea, relatează site-ul keysnet.com. Acesta a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie. Căutările aeriene se concentrează pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic.

Postelnicu a închiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee, de la o companie locală cunoscută ca "Pilot's Paradise".

Părăsind România la vârsta de 17 ani, Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Postelnicu a scris în premieră în Financial Times despre ancheta referitoare la pachetul în valoare de 187,5 milioane de dolari acordat fostului presedinte al Bursei de Valori din New York sub formă de salarii şi compensaţii legate de pensionare, care a determinat înlăturarea acestuia de la conducerea bursei newyorkeze. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO