Eveniment

Un centru social din Huşi este în carantină: 76 de persoane infectate cu COVID

Un centru social din Huşi este în carantină: 76 de...

Autor: Ana Maria Rus

08.08.2020, 21:28 511

Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoană Adultă cu Dizabilităţi din Huşi a intrat sâmbătă în carantină pentru 16 zile, în condiţiile în care au fost confirmate pozitiv cu COVID 76 de persoane, angajaţi şi beneficiari.

Pe 1 august a fost internată o persoană care avea simtomatologie de infecţie cu COVID. Aceasta a murit o zi mai târziu, iar apoi s-a confirmat că pacientul era pozitiv.

Cei de la DSP au început o anchetă epidemiologică şi au testat 136 de persoane: 65 de angajaţi, din care 28 sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, 48 fiind infectaţi cu virusul COVID. Sâmbătă au fost recolate probe de la restul angajaţilor şi a beneficiarilor, iar numărul celor infectaţi s-ar putea să fie mult mai mare.

„Persoanele depistate pozitive, beneficiari şi angajaţi, vor rămâne ȋn centru. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie. Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier, ȋncepând cu etajul 3 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi ȋncepând cu etajul 1 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care au test cu rezultat negativ.Personalul va rămâne la locul de muncă pentru o perioadă de 16 zile; această perioadă de timp poate varia în funcţie de evoluţia focarului", au declarat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO