Eveniment

Un curs de apă va fi amenajat în centrul oraşului Galaţi

Un curs de apă va fi amenajat în centrul oraşului...

Autor: Petru Mazilu

27.03.2021, 15:36 115

Un curs de apă şi o reţea de fântâni arteziene vor fi construite în centrul oraşului Galaţi. Investiţia face parte din proiectul Primăriei privind modernizarea centrului oraşului şi se va realiza într-o populară zonă de promenadă aflată în apropierea falezei Dunării. 

Primăria Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul privind modernizarea zonei cuprinse între centrul oraşului şi faleza Dunării. Lucrările vor începe în următoarele săptămâni şi presupun modernizarea zonei de promenadă. Porţiunea se va transforma în totalitate şi, în premieră, va avea un curs de apă şi mai multe fântâni arteziene.

„Prin acest proiect se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural”, a explicat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru întreaga lucrare Primăria Galaţi va plăti peste două milioane de euro. Lucrarea trebuie să fie gata într-un an şi jumătate de la deschiderea şantierului.

Proiectul face parte dintr-un amplu program de modernizare a centrului oraşului care cuprinde şi alte sectoare. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, municipalitatea a fost premiată pentru acest program. În 2019, a primit premiul „Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice”, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO