Eveniment

Un cutremur devastator de 7,4 grade a lovit Mexicul

Un cutremur devastator de 7,4 grade a lovit Mexicul

Autor: Dorin Oancea

23.06.2020, 22:31 5945

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit marţi sudul Mexicului, ucigând cel puţin o persoană, declanşând alerte de tsunami în zonele de coastă din apropiere, relatează Reuters.

O persoană a murit în statul Oaxaca, a anunţat guvernatorul Alejandro Murat, după ce cutremurul a lovit statul. Serviciul seismologic al ţării a declarat că un tsunami pe coasta Oaxaca este în curs, nivelul mării crescând cu 60 de centimetri pe plaja Huatulco, o destinaţie populară pentru turiştii americani şi canadieni.

Agenţia de protecţie civilă din Mexic a recomandat locuitorilor să se îndepărteze de coasta.

Cutremurele de peste 7 sunt capabile să producă pagube importante şi victime. Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 care a lovit Mexicul în 2017 a ucis 355 de persoane în capitală şi în statele din jur.

U.S. Geological Survey a anunţat că epicentrul cutremurului de marţi a fost situat la 69 km nord-est de oraşul Pochutla, dar s-a produs la mică adâncime, la doar 26 km sub suprafaţa pământului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO