Eveniment

Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună...

Autor: Dorin Oancea

28.05.2022, 12:00 202

Un deputat al Partidului Comunist din Rusia i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului şi să retragă forţele armate din Ucraina, relatează Sky News.

Într-o rară manifestare de opoziţie faţă de războiul din Ucraina, Leonid Vasyukevici a declarat vineri: "Înţelegem că, dacă ţara noastră nu opreşte operaţiunea militară, vom avea mai mulţi orfani în ţară".

El a vorbit în cadrul unei reuniuni a Adunării legislative regionale Primorsk din portul Vladivostok.

Adresându-şi comentariile preşedintelui rus, discursul său a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe un canal Telegram.

Un alt deputat a urmat pentru a susţine punctul de vedere al lui Vasyukevici, însă, ulterior, preşedintele adunării legislative a emis o declaraţie în care a calificat comentariile drept o "provocare politică" care nu este susţinută de majoritatea legislatorilor.

La începutul acestei luni, un diplomat rus cu sediul la Geneva a demisionat, spunând că îi este "ruşine" de război. Rusia a impus sancţiuni severe pentru contestarea publică a naraţiunii Kremlinului cu privire la operaţiunea militară din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO