Eveniment

Un director de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a murit pe masa de operaţie, în timpul unei banale operaţii laparascopice

Un director de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a murit pe masa de operaţie, în timpul unei banale operaţii laparascopice

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

01.10.2019, 14:46 3593

Directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Valeriu Buju Cojocaru, a murit marţi, la vârsta de 41 de ani, pe masa de operaţie a Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Acesta urma să sufere o banală intervenţie laparascopică de colecist, însă a intrat în stop cardiac.

Poliţiştii gorjeni fac cercetări privind decesul directorului executiv al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Valeriu Buju Cojocaru.

Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii din Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi marţi că o persoană internată în spitalul orăşenesc a murit în timpul unei operaţii .

Din cercetări a reieşit că un bărbat de 41 ani, din Târgu-Jiu, s-a prezentat luni la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu pentru a i se face o operaţie, iar marţi a murit.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Trupul bărbatului va fi dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru necropsie.

Conform reprezentanţilor Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, bărbatul de 41 de ani a fost internat luni pentru o operaţie de colecist, programată marţi dimineaţa.

„S-a intrat în sala de operaţie în jurul orei 9.50, au început operaţiunile de pregătire de anestezie. Deci prima etapă de anestezie, pacientul a fost intubat, ventilat mecanic, dar după circa 15 minute de la intubaţie au apărut probleme, tensiunea a scăzut, frecvenţa cardiacă de asemenea, pacientul intrând în stop cardiac. Au fost realizate manevre de resuscitare, timp de circa o oră, din păcate pacientul nu a răspuns pozitiv şi în jurul orei 11.20 a fost declarat decedat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Aurel Stolojanu, directorul spitalului din Bumbeşti-Jiu.

În urma necropsiei se va stabili cauza exactă a decesului bărbatului de 41 de ani.

„Ori stop cardio sau s-ar putea în acelaşi timp o embolie pulmonară, deci o să aflăm după ce vom primi rezultatul de la Medicină Legală. A venit Poliţia, a venit Criminalistica. Aici la noi chiar se fac aceste intervenţii, nu ar fi nici prima, nici ultima. Nici nu a apucat să se facă practic. Nu putem vorbi deocamdată de vreo culpă medicală. Aşteptăm rezultatul de la Medicină Legală. În principiu au fost trei medici chirugi în sală, doi medici anestezişti, deci chiar a fost pregătit cum trebuie”, a mai declarat Aurel Stolojanu.

Bărbatul era director executiv la Direcţia Economică, din cadrul CAS Gorj.

AFACERI DE LA ZERO