Eveniment

Un focar de COVID-19 din Prahova se extinde rapid: Au fost confirmat 60 de cazuri pozitive, faţă de cele 15 confirmate în primă fază

Un focar de COVID-19 din Prahova se extinde rapid: Au...

Autor: Laura Buciu

20.08.2020, 14:32 11559

Focarul apărut la Centrul rezidenţial pentru vârstnici din Breaza, judeţul Prahova, se extinde, astfel că, după testare, numărul persoanelor infectate a ajuns la 59, faţă de 15, în prima fază.

Potrivit Prefecturii Prahova, la centrul rezidenţial (privat) pentru vârstnici, din Breaza, în urma testării beneficiarilor şi a angajaţilor, (50 de beneficiari şi 25 de angajaţi), numărul total al infectărilor a ajuns, joi, la 59 de persoane.

Dintre acestea, 44 sunt beneficiari ai căminului, iar 15 sunt angajaţi.

„În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalţi 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unităţi”, anunţă Prefectura Prahova.

Monitorizarea zilnică va fi asigurată şi de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza, potrivit sursei citate.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 este de 124.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO